Spesialområder

Et svangerskap kan oppleves forskjellig fra kvinne til kvinne. Graden av ubehag og plager varierer sterkt og det er viktig at det ikke bagatelliseres. Ofte har de gravide fått høre at dette er plager de bare må leve med. Mange av disse plagene kan reduseres med akupunktur. Fordelen med å løse disse problemene med akupunktur er at medisinering ikke er noen god løsning for gravide. Dessuten er effekten av akupunktur mot kvalme godt dokumentert. Klinikken opplever at helsepersonell i økende grad henviser gravide til akupunktur.
Kosmetisk akupunktur kan benyttes for å gi ansiktsløft, glatte ut rynker og linjer, redusere kviser, eksem og bedre psoriasis plager. Detter er et godt alternativ til skjønnhetsoperasjoner, giftinnsprøytninger, sterke medisiner eller dyre kremer.
Daglig blir vi bombardert med gode råd i forbindelse med livsstil og ernæring. Og noen ganger kan all informasjonen virke overveldende. Men hvis informasjonen er individualisert og gjennomtenkt vil muligheten for å oppnå ønskede resultater være større. Ved klinikken vil det bli gitt råd i forhold til 2000 år gammel kinesisk viten kombinert med ny vestlig forskning.
Mange kvinner har varierende grad av plager i overgangsalderen.
Akupunktur virker spesielt godt på spebarn og barn. Mette Kim Groth har gjennomført en videreutdanning i Barneakupunktur med Julian Scott.
Akupunktur kan være til stor hjelp for menn med ereksjonsproblemer. Behandlingen øker seksuell lyst og minsker prestasjonsangst.
PMS (menstruasjonsplager), blærekatarr og urinveisinfeksjoner.
Tiden etter fødselen kan være både spennende og strevsom. Nye relasjoner og roller skal etableres. Hormonbalanser skal gjenopprettes og en del fysiske og psykiske plager kan oppstå. Også her er akupunktur et godt alternativ som ikke påvirker morsmelken negativt som en del medikamenter gjør.
Kunnskapen om hvordan kvinnen skal bruke tiden etter en fødsel er godt innarbeidet i den kinesiske kulturen. I motsetning til vestlig tankegang hvor kvinner premieres for å komme raskest mulig tilbake til det normale, begynne å trene, å leve aktive sosiale liv og å være organiserte, gis kvinnen i den kinesiske tankegangen 1 måned (også kalt den gyldne jade måned).
I vesten forløses seteleier i økende grad med keisersnitt. På noen fødeavdelinger vil manuell vending av barnet være et tilbud, men det er ingen rutine. I kinesisk medisin bruker de en gammel teknikk som skal stimulere barnet til selv å snu seg til hodeleie.
Mange gravide har gjennomgått fødselsforberedende akupunktur ved klinikken. Ved ca. uke 35 starter den gravide med 1 til 2 behandlinger ukentlig. Både erfaringsmessig og via forskning har det vist seg at overtid reduseres og åpningsfasen i fødselen blir kortere.
I Oslo har 15-20% av alle par med ønske om barn problemer med å bli gravide. Tendensen er økende. I Kina er akupunktur blitt brukt i flere tusen år for å forbedre fruktbarheten til både kvinner og menn. I vår del av verden er det som regel kun kvinnen som behandles. Akupunktur viser seg å være en god kombinasjonsbehandling for både kvinner og menn.