Kosmetisk akupunktur

Kosmetisk akupunktur kan benyttes for å gi ansiktsløft, glatte ut rynker og linjer, redusere kviser, eksem og bedre psoriasis plager. Detter er et godt alternativ til skjønnhetsoperasjoner, giftinnsprøytninger, sterke medisiner eller dyre kremer.

Behandlingen tar utgangspunkt i tradisjonell akupunktur: med intervju, journalopptak, tunge og pulsdiagnostikk. Det smøres på en lokalbedøvende krem før behandlingen starter. Etter at nålene er satt i ansiktet brukes en spesiell nåleteknikk.

Det unike ved å benytte denne behandlingen hos en skolert akupunktør er at det i tillegg til lokal behandling også behandler energi balansen i kroppen. Tilleggsproblemer som søvnmangel og fordøyelsesbesvær påvirker ofte huden og momenter som dette tas med i behandlingen. Ofte vil akupunktøren komme med konkrete forslag til livsstil for å opprettholde resultatet av behandlingen.

Kosmetisk akupunktur ble utviklet på bakgrunn av at flere akupunktører oppdaget at pasienter som ble behandlet for andre plager opplevde en positiv effekt på utseende. Den mest kjent akupunktøren på dette området er Radha Thambirajah fra Sri Lanka. Hun behandlet pasienter med astma og leddplager i mange år. Etter hvert observerte hun at pasientene fikk et vakrere utseende. Dette systematiserte hun i boken ”Cosmetic Acupuncture”.  Nå underviser hun i dette temaet mange steder i verden.

Resultater sees ofte etter en 7 - 8 behandlinger.